Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Európai Élelmiszer- és Élelmezésügyi Akcióterv, 2015-2020

European Food and Nutrition Action Plan 2015–2020 . — Copenhagen : WHO Regional Office for Europe, 2015. — 40 p. (L.sz.: WE1128 [DVD/WHO/2015/35])

hole

A 2015-2020-as időszakra szóló Európai Élelmiszer- és Élelmezésügyi Akcióterv a környezet-egészségügy, a fizikai aktivitás, az egészségben való idősödés témakörére és a gyermekek és serdülőkorúak egészségére összpontosító regionális szintű tevékenységre épül, valamint intézkedéseket vetít előre az élelmiszerbiztonság megvalósítására az Európai Régióban.
Az Akcióterv, melyet a WHO Európai Regionális Bizottsága 2014 szeptemberében fogadott el, céljának tekinti a táplálkozásra visszavezethető nem fertőző betegségek előfordulásának, valamint az obezitásnak és a helytelen táplálkozás minden formájának számottevő csökkentését az Európai Régióban, és felszólítja a tagországokat a minden kormányzatot bevonó „egészséget minden téren” megközelítés alkalmazására.
A WHO Európai Regionális Irodája régiós szintű kétéves munkatervekkel és országok közötti kooperációs stratégiákkal nyújt támogatást az Akcióterv megvalósításához.
Teljes szöveg