Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


A gyermekkori obezitás felszámolása

Report of the commission on ending childhood obesity . — Geneva : World Health Organization, 2016. — 68 p. (L.sz.: WE1129 [DVD/WHO/2016/001])

hole

Az obezitás prevalenciája csecsemő-, gyermek- és serdülőkorban egyaránt növekedést mutat világszerte. A gyermekek súlyproblémái többnyire felnőttkorban is fennmaradnak, és a krónikus betegségek fokozott kockázatával járnak.
Így a WHO a gyermekek túlsúlyosságával kapcsolatos stratégiák áttekintésére és továbbfejlesztésére 2014-ben felállította a Gyermekkori Obezitás Leküzdését Célul kitűző Magas szintű Bizottságát.
A Bizottság konzultációt folytatott több mint 100 WHO tagállammal, áttekintette a témakör számítógépes véleményezését, és mindezek figyelembevételével fogalmazta meg ajánlásait a gyermek- és serdülőkori obezitás különböző környezeti feltételek melletti sikeres kezeléséhez.
Az ajánlásokban foglaltak szerint az ilyen jellegű súlyproblémák megelőzése és kezelése az életszakaszok szerinti sajátosságokat és a környezeti tényezőket egyaránt figyelembe vevő, teljes körű kormányzati megközelítést igényel.
Teljes szöveg