Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Fizikai aktivitást előmozdító stratégia-tervezet a WHO Európai Régiója 2016-2025-ös időszakára

 ke302

WHO Regional Office for Europe (közread. ) : Physical activity strategy for the WHO European Region 2016-2025 . — Copenhagen : WHO Regional Office for Europe, 2016. — 32 p. (L.sz.: WE1166 [DVD/WHO/2016/030])

hole

A WHO Európai Régiójában rendelkezésre álló adatok áttekintése.

A WHO Európai Régiójában a fizikai aktivitás előmozdítására irányuló 2016-2025-ös stratégia-tervezet a WHO Nemfertőző betegségek megelőzésével és kezelésével kapcsolatos 2013-2020-as Akciótervének globális célkitűzései alapján került kidolgozásra. A dokumentum az akcióterv törekvéseit figyelembe véve összpontosít a nemfertőző betegségek által előidézett betegségteherre, mely szoros kapcsolatban áll a fizikai aktivitás hiányával és a mozgásszegény életmóddal.

A felvázolt stratégia célja az egészséges életévek meghosszabbítása a rendszeres testmozgást ösztönző olyan intézkedésekkel, mint az aktív életmódot támogató infrastruktúra felállítása vagy a fizikai aktivitást akadályozó tényezők elhárítása, egyben a tervezet gyakorlati megvalósításának és eredményeinek monitorozása a szektorokat átfogó partnerségen alapuló integrált megközelítés révén.

A rendszeres testmozgáson alapuló életmód választását szorgalmazó törekvések, illetve mindezek dokumentálása a minden korosztályra kiterjedő, átfogó egészségfejlesztés sikerre vitelét szolgálják.