Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Traumatológia : egyetemi tankönyv

Fekete Károly (szerk.) : Traumatológia : egyetemi tankönyv . — Budapest : Medicina Könyvkiadó Zrt., 2016. — IX, 548 p. : ill. ; 25 cm (L.sz.: T32633 [F 13.7], T32634 [S 13.7])

hole

A mozgásszervi baleseti sebészet, a kézsebészet, a neurotraumatológia, a maxillofaciális, az urogenitális sérülések sebészete, a gyermektraumatológia, a hasi és mellkasi sérülések ellátása, valamint az életet veszélyeztető polytraumatisatio kezelését foglalja össze az új tankönyv.
Az egyetemi tankönyvben leírtak minden érdeklődő, a szakmát megtanulni kívánó olvasónak segítséget kíván nyújtani! A mai internetes elérhetőség, a virtuális tér fellelhető, szinte határtalan mennyiségű tudásanyaga egyrészt kiszélesíti az érdeklődők lehetőségeit egy-egy kórkép, vagy sérülés leírásában, a tudásanyag kiterjesztésében. Másrészt a bőség zavara hátrányt is jelenthet, egy-egy hallgató felkészülésében. Tudjuk, hogy az összefoglalt, megjelenésekor aktuális ismeretanyag egy könyvben való megjelenítése mennyire megkönnyíti a vizsgákra –és törekvésünk szerint az életre – való felkészülést, ugyanakkor lehetőséget nyújt a vizsgáztatóknak is a hallgatók részrehajlás nélküli, korrekt számonkérésére is.
Fekete Károly és Ács Géza