A nővéreket képző szakemberek alapvető kompetenciái

 ke302

World Health Organization (Geneva) (CHE) (közread. ) : Nurse Educator Core Competencies . — Geneva : World Health Organization, 2016. — 36 p. (L.sz.: WE1202 [DVD/WHO/2016/050])

hole

Az Egészségügyi Világszervezet „Nurse Educator Core Competencies” című kiadványában azzal a céllal foglalta egységbe az ápolónők oktatásához alapvetően szükséges kompetenciákat, hogy az oktatók számára iránymutatásul szolgáljon az ápolóképzés színvonalának emeléséhez, és a lakossági igényeknek megfelelő, szakszerű és hatékony ápolói tevékenység előmozdításához, ami prioritásként szerepel az ápolás és a várandósgondozás 2016-2020-as globális stratégiai irányelveiben és az egészségügyi humán erőforrásra irányuló 2030-as célkitűzések elérésében.
Az ápolói hivatást választóknak az új kutatási eredmények által alátámasztott módszereket kell követniük, és alkalmazkodniuk kell a lakossági csoportok változó igényeihez. A kompetenciák megfogalmazása az ápolás elméletében és gyakorlatában érzékelhető változásokat tükrözi, és útmutatást nyújt az ápoló tevékenység 21. századi kritériumoknak megfelelő hatékony gyakorlatának megformálásához.