Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Közlekedésbiztonság a WHO Európai Régiójában, 2015-ben – átfogó helyzetjelentés és országtanulmányok

 ke302

European Country Profiles and The Global Status Report on Road Safety 2015 . — Copenhagen : WHO Regional Office for Europe, 2016. — 63 p. (L.sz.: WE1163 [DVD/WHO/2016/027])

hole

A közúti balesetek nem szűnő egészségügyi kihívást jelentenek a WHO Európai Régiójában. 2014-ben a Régióhoz tartozó 53 tagállam közül 52 adatgyűjtést végzett a „Közlekedés-biztonsággal kapcsolatos 2015-ös átfogó helyzetképet” bemutató WHO-jelentéshez.
A jelen dokumentum, mely 52 országtanulmányt mutat be, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tényekről és átfogó helyzetről szóló 2015-ös jelentéshez társul, és lehetővé teszi az egyes országok számára:
1) közlekedésbiztonsági helyzetük felmérését
2) a közlekedést veszélyeztető tényezőkre vonatkozó jogalkotás áttekintését
3) a közúti ellenőrzések, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos intézkedések és a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos biztonsági standardok értékelését
4) a közlekedés mindenki számára való biztonságosabbá tételében való eredmények rendszerbe foglalását.

Az országtanulmányokat tartalmazó kiadvány mindezzel a Fenntartható Fejlesztési Célokban lefektetett egészségügyi célkitűzésnek – a közúti balesetek okozta halálozás és sérülések 50%-os csökkentésének – a 2020-ig történő megvalósításához kíván segítséget nyújtani a közlekedésbiztonsággal foglalkozó szakemberek számára.