Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Kossuth Zsuzsanna emlékezete

Az Országgyűlés 2014 februári határozatában
február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította

„… az ápolói munka megbecsülése érdekében, felismerve és tudva azt, hogy az ápolás presztízsének emelését, az ápolói életpálya fejlődésének előmozdítását minden eszközzel segíteni kell”.

A Magyar Ápolók Napján, 2024. február 19-én a Horánszky utca 15. sz alatti Kossuth Zsuzsanna emléktáblánál koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatósága, melynek házigazdái dr. Bene Ildikó főigazgató-helyettes és dr. Páva Hanna humánerőforrás-fejlesztési igazgató voltak. A koszorúzást követően az Országos Egészségtudományi Szakkönyvtár Szentkirályi utcai olvasótermében folytatódott a megemlékezés.

Bábiné Szottfried Gabriella főigazgató-helyettes köszöntőjében az egészségügyi ellátás és a szakképzés sokféleségéről és egy új magyar egészségügyi rendszer kialakításáról beszélt, amely reményeik szerint biztonságossá teheti az ellátást. Dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke Kossuth Zsuzsanna életéről beszélt, aki az 1848-49-es Szabadságharc időszakában új alapokra helyezte a női szerepvállalást az egészségügyben. Fehér Zsuzsanna, az OKFŐ munkatársa, korábbi nemzetközi versenyző és a jelenlegi versenyzők (a “mai kis Kossuth Zsuzsannák”) mentora a Worldskills és EuroSkills versenyekről számolt be, bepillantást engedve a versenyfelkészítés folyamatába is. Balla Andrea, az OKFŐ Szakkönyvtári és Kiadói Osztályának új vezetője pedig arról beszélt, miképpen tud az Országos Egészségtudományi Szakkönyvtár szakmai segítséget nyújtani mindebben.