Anesztéziai szövődmények megelőzése és kezelése

Bogár Lajos (szerk.) : Anesztéziai szövődmények megelőzése és kezelése . — Budapest : Medicina Könyvkiadó Zrt., 2016. — 528 p. : ill. ; 25 cm (L.sz.: T32621 [F 13.9])

hole

A jó aneszteziológus – mint minden más orvos – állandóan a „nil nocere” gondolatával dolgozik. A „nehogy ártsak” elvét úgy valósítja meg, hogy előre látja a szakmai munka csapdáit, a betegre leselkedő szövődményeket.
A biztonságos műtéti érzéstelenítéshez az egyik legfőbb feladat a komplikációk korai felismerése és elkerülése. E képességhez nem elegendőek az elméleti ismeretek, szükséges az is, hogy tapasztalás által a tudást időben, hatékonyan alkalmazzuk.
A könyv az anesztéziai szövődményekből ad válogatást, ezzel a tudományos bizonyítékok és a gyakorlati tapasztalatok – egymástól távoli – tudásterületeit akarja összekötni. Szerkesztésének alapgondolata, hogy azok a szakmai csapdák kerüljenek bele, amelyeket az elmúlt 10 év hazai konferenciáin és a szaklapunkban már bemutattunk.
A szerkesztő, Bogár Lajos professzor a tőle megszokott alapossággal és óriási naprakész tudással indítja útjára tanítványai, fiatal kollégái tanulmányait is. A kötet nem hiányozhat a jó szakorvos könyvtárából!