Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Az Európai Unió helyzete a világban, 2016-os kiadás

 ke302

The EU in the world : 2016 edition . — Luxembourg : Publications Office of the European Union, 2016. — 184 p. (L.sz.: E233 [E/2016/008])

hole

“Az Európai Unió helyzete a világban” című 2016-os Európai Uniós kiadvány az országokra és régiókra vonatkozó Eurostat évkönyvek statisztikáit egészíti ki az EU számos indikátorának a G20 országokhoz tartozó 15 EU-n kívüli tagállam mutatóival való összehasonlításával a következő területeken:
– lakosság; életkörülmények; egészség; oktatás-képzés; munkaerőpiac; gazdaság és finanszírozás; nemzetközi kereskedelem; ipar, kereskedelem és szolgáltatások; kutatás és kommunikáció; közúti közlekedés és teherszállítás; mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és halászat; környezetvédelem; és energiagazdálkodás.

Az egészségügyi témakörök az egészségügyi szolgáltatásokat, az egészségvédelmet, az élelmiszerbiztonságot, valamint a környezet- és munkavédelmi és a szociális stratégiákat fogják át. Az egészségügyi statisztikák a népegészségügyi helyzetről, a lakosság egészségi állapotáról és az egészségügyi szolgáltatások biztosításáról és erőforrásairól nyújtanak tájékoztatást.

A kiadvány hivatalos nemzetközi forrásokból merített anyaga az Európai Unió társadalmi, gazdasági és környezeti helyzetével kapcsolatos betekintésre és ennek világviszonylatú összehasonlítására teremt lehetőséget.