A levegőminőséggel kapcsolatos WHO irányelvek alakulása az idők során

 ke302

Evolution of WHO air quality guidelines : past, present and future . — Copenhagen : World Health Organization Regional Office for Europe, 2017. — 39 p. (L.sz.: WE1191 [DVD/WHO/2017/08])

hole

A dokumentum áttekintést nyújt az 1950-es évek óta a levegőminőség és az egészség összefüggését az Egészségügyi Világszervezet levegőminőséggel kapcsolatos globális irányelveit átfogó sorozat előzményeiként feltáró WHO kiadványokról. Kutatások támasztják alá a levegőszennyezés egészségkárosító hatását, és támpontként szolgálnak a beltéri és kültéri levegőminőség biztosítására irányuló stratégiák kidolgozásához, és a döntéshozók döntéseinek előkészítéséhez.

Az Egészségügyi Világszervezet levegőminőséggel kapcsolatos irányelveit átfogó kiadvány célja, hogy kiindulást képezzen a szabályozó hatóságok számára a helyi szociálpolitikai és gazdasági körülményeket, valamint az egyes területeken mért levegőszennyeződés-koncentrációt figyelembe vevő standardok felállításához. A dokumentum a WHO ezen a téren folytatott aktuális tevékenységét, és a jövőre vonatkozó fokozódó kihívásokat, illetve az ezek teljesítésére irányuló elképzeléseket mutatja be nemzetközi viszonylatban.