Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Az egészségügyi szektor szerepe a kisebbséghez tartozó és a migráns nők ellen irányuló párkapcsolati erőszak megelőzésében és kezelésében

Vives-Cases, Carmen : Preventing and addressing intimate partner violence against migrant and ethnic minority women : the role of the health sector : Policy brief . – Copenhagen : WHO Regional Office for Europe, 2014. – VI, 17 p. (L.sz.: WE1099 [DVD/WHO/2014/39], W30276 [WHO])

hole

Az egészségügyi szektor szerepe a kisebbséghez tartozó és a migráns nők ellen irányuló párkapcsolati erőszak megelőzésében és kezelésében. Stratégiai tájékoztató (2014)

A WHO által megjelentetett tájékoztató kiadvány elsődleges célja az egészségügyi szektor támogatása a migráns státuszú és a kisebbséghez tartozó nők ellen irányuló párkapcsolati erőszak (IPV) megelőzésében és kezelésében. A párkapcsolati erőszak, mely általában a nők elleni agresszió leggyakoribb formája, számos egészségi problémát okozhat, így fizikai sérüléshez, funkcionális károsodáshoz, mentális zavarokhoz, az egészséget figyelmen kívül hagyó rossz magatartásformákhoz, krónikus betegséghez, valamint reprodukciós problémákhoz vezethet, de fatális kimenetelű is lehet.
Teljes szöveg