Szükségállapot a Hős utca környékén

Belassultság, álmosság, tudatzavar és hányás – ilyen hatásai vannak az új pszichoaktív anyagnak.

Néhány nap leforgása alatt összesen 21 fiatal, köztük egy 15 éves lett rosszul egy pszichoaktív szer miatt a Hungária körút Hős utcai környékén. Az érintett droghasználók között volt, aki meg sem várta a zárójelentését, és megszökött a Péterfy Sándor Utcai Kórházból – olvasható a magyaridok.hu-n.

– Senki sem volt életveszélyes állapotban, néhány óra leforgatása alatt mindenki tudata kitisztult, így nem volt szükség semmilyen speciális terápiáŹra sem – tájékoztatta a lapot Pap Csaba toxikológus.

A rosszullétek a hírhedt Hős utca környékén múlt hét szombaton kezdődtek: délben rohammentő és négy rendőrautó várakozott a Hungária körúti benzinkút mögött. Aznap már ötödik alkalommal hívták ki őket utcán fekvő, bódult emberekhez.

Vasárnap szintén többeket vittek a mentők kórházba. Hétfő óta állandó a közterület-felügyelők és rendőrök jelenléte, ennek ellenére újabb 18 embert kellett kórházba szállítani. Belassultság, álmosság, tudatzavar és hányás – ilyen hatásai vannak annak az anyagnak, amit a Hős utcai villamosmegálló környékén terjesztenek.

forrás