Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Klinikai obezitológia : egyetemi tankönyv

 ke302

Bedros J. Róbert (szerk.) : Klinikai obezitológia : egyetemi tankönyv . — Budapest : Semmelweis Kiadó, 2017. — 652 p. : ill. ; 30 cm (L.sz.: T32908 [Fh 36], T32909 [Fh 36])

hole

A MOMOT kezdeményezésére született a „Klinikai obezitológia” című egyetemi tankönyv. A szerkesztő a hosszú évtizedek alatt megszerzett elméleti tudását és gyakorlati tapasztalatait felhasználva állította össze és kontrollálta az egyes fejezeteket, melyek megírására a különböző orvosi szakterületek kiválóságait kérte fel, így az elhízás és kísérőbetegségeinek teljes területét fűzte össze egyetlen kiadványban. Ebben rejlik a könyv erőssége is, mivel ilyen összefüggésben nemzetközi szinten sem igen találni hasonló művet. Mindezek mellett kellő mélységben tárgyalja az elhízás epidemiológiáját, annak okait, kezelésének lehetőségeit, illetve a gyermekkori elhízás kérdéskörét is.
A könyv egyes fejezeteinek tudományos háttere mély, viszont a szerzők a közérthetőséget is szem előtt tartották. A könyvben megtalálható az elhízás kezelésének tudományosan megalapozott korszerű szemlélete, beleértve a diétát, a pszichés vezetést és a jelenleg elérhető legmodernebb gyógyszeres,- és sebészi lehetőségeket is.
A medicinának talán nincs is olyan szeglete, ahol az elhízás ne okozna valamilyen nehézséget, ezért jó szívvel ajánljuk a könyvet lényegében az összes szakterületen (a kardiológiától a bőrgyógyászatig, műtéti beavatkozásoktól a pszichés betegségekig, a háziorvosoktól a gyermekgyógyászatig és még sorolhatnánk) dolgozó kollégának, mivel haszonnal forgathatják betegeik javára, valamint eredményesen vehetik fel a harcot az elhízás és társbetegségeik elleni küzdelemben e könyv segítségével.