Betegbiztonság

 ke302

Baranyai Zsolt (szerk.) : Betegbiztonság . — Budapest : Medicina Könyvkiadó Zrt., 2017. — 279 p. : ill. ; 25 cm (L.sz.: T32859 [S 4], T32860 [S 4])

hole

Miért fontos a betegbiztonság? Az orvosi tevékenység természetéből adódik, hogy annak során hibák, nem kívánt események fordulhatnak elő. Az orvostudomány mindig is kockázatos vállalkozás volt, amely egyszerre foglalta magában a gyógyulás hasznát és az ártalom lehetőségét.
Az elmúlt évtizedekben több nemzetközi felmérés eredménye világszerte a figyelem középpontjába helyezte a betegbiztonságot. Számos országban ez a téma az elsődleges kormányzati célok között szerepel. A betegbiztonságért való küzdelem nagy kihívást jelent, de minden erőfeszítés jelentős haszonnal jár a betegek, a szakma és az egész társadalom számára. Ennek a kötetnek a megszületése azt bizonyítja, hogy a hazai szakma és társadalom is tudatára ébredt annak, hogy az egészségügyi ellátás során károsodás is érheti a betegeket, és hogy ezek nagy része megelőzhető lenne. Hogy hogyan, arra is választ kapunk, sok-sok figyelemreméltó veszélyforrás bemutatása mellett.