Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


László Ádám : Gyakorlati útmutató női változókori időszakhoz

 ke302

László Ádám : Gyakorlati útmutató női változókori időszakhoz . — Budapest : Medicina Könyvkiadó Zrt., 2017. — 208 p. : ill. ; 21 cm (L.sz.: T32824 [Fh 35])

hole

„Annyit biztosan mondhatunk, hogy a változókori panaszok kezelése legtöbbször indokolt és ugyanakkor sokrétű – a könyv ezeket foglalja össze a teljesség igényével.
Sem az orvosok, sem a laikusok előtt nem – vagy nem eléggé – nyilvánvaló, hogy a változókori panaszok mennyire megkeseríthetik egy nő életét. Ezek megelőzése és megfelelő kezelése nagyon fontos, és nem csupán egy gyógyszer felírását jelenti, hanem empátiát, odafigyelést, a bővülő ismeretek korában is megszerzett, fenntartott és továbbfejlesztett szakmai tudást. A könyv szerzőjeként készséggel felvállalom az elfogultság vádját, mert nem titkolt célom, hogy úgy a laikus, mint az orvosi közvéleményt egyfajta paradigmaváltásra ösztönözzem, és rávilágítsak arra, hogy mai tudásunk szerint a változókori panaszok hormonkezelése az életminőség javítása és bizonyos későbbi betegségek megelőzése céljából egyrészt szükséges, másrészt jó hatásfokkal és biztonságosan kivitelezhető.” – írja a szerző.