Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Advent

Adventi időszakban vagyunk.

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „Adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”.
adventihangulat

Könyvtárunk minden munkatársa nagy várakozással tekint az idei Adventre, mert azt reméljük, hogy egy éves kálváriánk végére érünk és könyvtárunk 2017-ben újra megnyithatja kapuit olvasói előtt.

Olvasótermünket 2015. december 22-vel be kellett zárnunk, mivel a helyiséget az EMMI kívánta igénybe venni.

bucsu_2015

Ekkor az olvasótermi állomány (könyv, folyóirat) dobozokba került, a dobozok pedig ideiglenes helyekre. Az ezt követő két hónapban irodáink, bútoraink és állományunk raktárakban, pincében őrzött része is további ideiglenes helyekre költözött.

Ez alatt a nem könnyű év alatt sem tétlenkedtünk. Könyvtárunk megújult, önálló honlapot működtet sikeresen. Ezt bizonyítják a weboldal elégedettségi kérdőívre visszaérkező válaszok.

Megrendeztük az „Egészség-Információ-Könyvtár” 2. konferenciáját, melyen több mint 120 fő vett részt.

Rendszeresen megjelentettük a Magyar Orvosi Bibliográfiát CD-n és az adatbázist negyedévente frissítettük. MOB

Nagy örömünkre 2016-ban megduplázódott a távhasználataink száma. November végéig több mint 430 ezer oldalmegtekintésünk volt. Örömmel vennénk, ha a jövőben ez a szám tovább növekedne. Reméljük, ez azt jelenti, hogy sok hasznos információt tudunk nyújtani a honlapunkon keresztül és olvasóink ugyanúgy várják a könyvtár megnyitását, mint mi.

Advent van, és mi várakozunk…