Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Ős-szindróma : transzgenerációs pszichoterápia és a családfa rejtett kötelékei

Schützenberger, Anne Ancelin : Ős-szindróma : transzgenerációs pszichoterápia és a családfa rejtett kötelékei . — Budapest : Medicina Könyvkiadó Zrt., 2016. — 138 p. : ill. ; 22 cm (L.sz.: T32596 [F 16.1])

hole

Mindannyiunknak vannak szülei, nagyszülei, azaz felmenői, rokonai. Egy család, amelyhez mi is tartozunk. Vajon hatással vagyunk-e egymásra, és ha igen, milyen összefüggések fedezhetők fel a családfakutatás és -elemzés során? Hogyan befolyásolhatja családunk az életünket anélkül, hogy erről tudomásunk lenne… amikor például azt hisszük, hogy mi döntünk, vagy mi választunk foglalkozást, életmódot.
Ezekre a kérdésekre ad választ a ma 96 éves Anne Ancelin Schützenberger világhírű pszichoterapeuta, a Csoport-pszichoterápia Nemzetközi Társaságának (IAGP) társalapítója, aki munkája során különleges összefüggéseket fedezett fel kliensei és saját élettapasztalatai által, miközben a családfát és a rokonsági összefüggéseket kutatta. Kutatásai során felismerte, hogy adott élet- és betegségminták újra és újra visszatérnek életünkbe egy meghatározott rend szerint, amelyek generációkon keresztül haladnak tovább a megadott vérvonalon.