Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Felelősség és konfliktuskezelési lehetőségek az egészségügyi szolgáltatások területén

Zákány Judit : Felelősség és konfliktuskezelési lehetőségek az egészségügyi szolgáltatások területén : nemzetközi kitekintéssel . — Budapest : Medicina Könyvkiadó Zrt., 2015. — 268 p. ; 23 cm (L.sz.: T32622 [S 5.2], T32623 [S 5.2])

hole

A konfliktusok természetes velejárói életünknek, ugyanúgy a sikertelenségek is, melyek gyakran egymással összefüggésben jelentkeznek. Igaz ez a magállapítás az egészségügyi ellátás kapcsán is, melynek születésünktől a halálunkig mindannyian alanyai vagyunk számtalanszor. Így természetes, hogy nem kerülhetjük el a vele kapcsolatos konfliktusokat, nem kívánatos eseményeket sem. Mindezek ellenére nem rendülhet meg a kölcsönös bizalom a gyógyító és a gyógyulni vágyó között, orvos és beteg nem válhatnak ellenérdekű felekké ezen események kapcsán.
A könyvet a kérdéskör által érintett szakemberek – jogalkotók, jogalkalmazók, orvosok, egészségügyi dolgozók, egészségügyi menedzserek -, és a sérelmüket orvosolni kívánó állampolgárok számára ajánlom tanulmányozásra. Bízom benne, hogy az Olvasók segítséget, iránymutatást találnak benne az általuk fontosnak tartott problémák, kérdések megoldásában.
a Szerző