Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Dentozófia, a fogak bölcsessége

Montaud, Michel : Dentozófia, a fogak bölcsessége : fogaink, kapu az egészséghez : a szájüreg egyensúlyától a globális egyensúlyig . — Budapest : Medicina, 2015. — 148 p. : ill. ; 21 cm (L.sz.: T32616 [F 22])

hole

A dentozófia egyfajta önterápia, melyet a fogorvos végigkísér. Nem csak valós alternatívája a fogászati gyakorlat által ajánlott foghúzásnak, a mechanikai módosításoknak és az annak következtében létrejött harmonizálatlan szájüregnek, hanem egy olyan aspektus is, melyben eddig egyetlen tudományág sem mélyült el. Általa megszabadulhatunk a rémálmoktól, a különféle krónikus gyulladásoktól, az ekcémától, az allergiáktól, az asztmától, gyógyír lehet a hátfájásra, alvászavarokra stb.
A gyógymód bármely életkorban alkalmazható, de a legkiemelkedőbb eredményeket a gyermekeknél figyelhetjük meg. Az izgatott gyermek figyelmes hallgatóvá alakul át. Egyszer csak egyenesen és rendezetten ír, hibák nélkül. Mindez anélkül történik, hogy egyetlen fog is áldozatul esne. Anélkül, hogy a gyermeknek egész nap fém fogszabályzót kellene hordania. Visszaáll a nyelv helyes pozíciója és az orrlégzés is, mely egy egész életen át elkíséri.
Ebben a könyvben Michel Montaud klinikai bizonyítékokkal és képekkel támasztja alá, hogy ez a terápia javítja a páciensek általános egészségi állapotát, mind fizikai, mind lelki értelemben. Ez az ígéretes módszer a fogászat egy humánus megközelítése, amely a test öngyógyító képességét használja ki.