Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Az azbesztnek tulajdonítható betegségek felszámolására hozott intézkedések a WHO Európai Régiójában

Towards the elimination of asbestos-related diseases in the WHO European Region : Assessment of current policies in Member States, 2014 . – Copenhagen : WHO Regional Office for Europe, 2015. – IV, 25 p. (L.sz.: WE1103 [DVD/WHO/2015/14], W30280 [WHO])

hole

Az azbesztnek tulajdonítható betegségek felszámolására hozott intézkedések a WHO Európai Régiójában. A tagországok 2014-es stratégiáinak értékelése

A 2010-ben, Olaszországban tartott pármai miniszteriális találkozón deklaráció született a környezettel és az egészséggel kapcsolatos prioritásokról. A deklaráció fő célkitűzései között szerepelt a kémiai, biológiai és fizikai környezeti ártalmaknak tulajdonítható betegségek megelőzése. A WHO tagországok együttműködve az Egészségügyi Világszervezettel és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezettel (ILO) kötelezettséget vállaltak országos programok indítására többek között az azbeszt okozta betegségek 2015-ig történő felszámolására. A WHO és az ILO az ilyen jellegű ártalmak visszaszorítása érdekében javaslatot tett a veszélyes anyag minden formájának betiltására.
Teljes szöveg