Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége


Medinfo – Koronavírus információk


Ülésezik a WHO Európai Regionális Bizottsága

WebOrvos 2015.09.15.

A Regionális Bizottság ülése online követhető, téma a mozgás-stratégia, a migráció és az európai TBC Cselekvési Terv.

A WHO Európai Regionális Bizottságának, a WHO Európai Régió vezető testületének 65. ülése Litvániában, Vilniusban kerül megrendezésre 2015. szeptember 14-17 között, melyen több mint 260 küldött, köztük egészségügyi miniszterek és más politikai döntéshozók vesz részt. Az 53 tagállam képviselői a Regionális Bizottság ülésén várhatóan jóváhagynak egy új fizikai aktivitással kapcsolatos stratégiát, egy dohányzás-ellenőrzési ütemtervet és az Európai Régió 2016-2020 évekre vonatkozó Tuberkulózis Cselekvési Tervét – tudatta a Magyar Iroda.
A küldöttek prioritásokat fogalmaznak meg az egészségügyi rendszerek megerősítése céljából és 1 napot szentelnek az ágazatközi együttműködések megvitatására, hogy a tagállamokban csökkenteni tudják a halálesetek számát és a betegségek előfordulását.
Az első napon, 2015. szeptember 14-én a WHO Európai Régió 53 tagállamának magas rangú kormányzati tisztviselői megvitatták a nagyszabású migráció népegészségügyi hatásait és a WHO-tól folyamatos részvételt és támogatást kértek szakmai tanácsadás és elemzések elvégzése révén, hogy megfelelően reagálhassanak a felmerülő közegészségügyi kihívásokra. A képviselők úgy döntöttek, hogy a lehető leghamarabb egy magas szintű WHO-konferencia kerüljön megszervezésre, melynek célja egy közös népegészségügyi megközelítés kidolgozása a régióban lévő nagyszabású migráció fényében.

forrás: http://www.weborvos.hu/hirek/ulesezik_a_who_europai_regionalis/226009/